Η εταιρεία

Η εταιρεία “ΚΡΕΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΑΦΟΙ εδώ και τρεις γενιές, αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος στην Ελλάδα.

Από το 1928, η επιμονή μας στην ποιότητα, σε συνδυασμό με

 • τις υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,
 • την άρτια τεχνολογική υποδομή και
 • το απόλυτα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό,

καθιέρωσαν δυναμικά την θέση μας στον χώρο.

Έτσι, σήμερα συγκαταλεγόμαστε στις πλέον υγιείς και διαρκώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ελλάδας, προσφέροντας πάντα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας.

Ιστορική Αναδρομή

Από το 1928 ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με το ζωεμπόριο, διατηρώντας εκτροφεία με βοοειδή και αιγοπρόβατα αλλά και με το εμπόριο κρεάτων. Οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε είναι κυρίως της Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 1984 εγκαινιάζουμε το πρώτο   μας  κρεοπωλείο στην περιοχή της Μαρτίου (Θερμοπυλών 38) και παράλληλα  επεκτείνουμε την εμπορία κρέατος στα αμνοερίφια.

Η πρώτη μεταφορά μας  πραγματοποιείται το 1991 στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης (Μενεξέ 16) όπου δραστηριοποιούμαστε στην χονδρική & λιανική πώληση κρέατος..

Η χονδρική πώληση  μεταφέρεται το 2003 στην Νέα Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης, στο κατάστημα 8, όπου στην δραστηριότητά της προστίθεται η επεξεργασία και τυποποίηση του κρέατος με κωδικό έγκρισης Α 208 Ε.Ε.

Το 2004  ανοίγουμε  δεύτερο κατάστημα λιανικής στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, στην οδό Α. Παπανδρέου 45.

Το 2005  επεκτεινόμαστε με δεύτερο κατάστημα στην Νέα Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών μας.

Με την συμπλήρωση 30 ετών, προχωρήσαμε στην υλοποίηση μιας επένδυσης άνω των 3.500.000,00 € για την κατασκευή εγκαταστάσεων 1.350,00 τ.μ. σε ιδιόκτητη έκταση 5.000 τ.μ. με μια «Πρότυπη Μονάδα Εμπορίας – Επεξεργασίας – Τυποποίησης Κρέατος και Παρασκευής Κρεατοσκευασμάτων» στην οδό Κανάρη Ο.Τ 625 Β’ στην Πόντου του Καλοχωρίου, περιοχή Β’ Κ.Τ.Ε.Ο.

Η μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα για την επεξεργασία, τυποποίηση του κρέατος καθώς και για την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων. Η μελέτη της μονάδας πραγματοποιήθηκε αυστηρώς, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και  γνώμονα την νομοθεσία που ορίζεται για την διασφάλιση των τροφίμων και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, στα μέσα του 2015 πραγματοποιείται η μετεγκατάστασή μας. Έτσι, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ανταποκριθούμε  στις μεγάλες απαιτήσεις των εντός και εκτός Ελλάδος πελατών μας, καθώς και στην κάλυψη των υψηλών προδιαγραφών που τίθενται καθημερινώς για την διασφάλιση όλων των εμπορευμάτων και προϊόντων μας.

Εγκαταστάσεις

Η μονάδα  μας διαθέτει:

 • Ψυκτικούς θαλάμους 550,00 τ.μ. συντήρησης νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων
 • 1 Τούνελ ταχείας κατάψυξης τελευταίας γενιάς
 • 750,00 τ.μ. κλιματιζόμενους χώρους παραγωγής και διακίνησης
 • Δυνατότητα  αποθήκευσης πάνω από 850 τόνους

Πιστοποιήσεις

Οι κτηριακές και οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις μας πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές διασφάλισης, ποιότητας και υγιεινής βάσει των Διεθνών & Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με

 • Σύγχρονο σύστημα Ιχνηλασιμότητας
 • Κεντρικό σύστημα διαχείρισης ψύξης της μονάδας
 • Συστηματικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο διαμονής, διακίνησης και επεξεργασίας των εμπορευμάτων και προϊόντων
 • Συνεχή εκπαίδευση & κατάρτιση προσωπικού

Πορευόμαστε με σεβασμό στις αξίες και την παράδοση, καταθέτοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, συνδυάζοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις ώστε να απολαμβάνουν οι πελάτες μας προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Ακόμη, τηρούμε διεθνή πρότυπα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων όπως HACCP, ISO 22000:2005 & FSSC 22000. Έχοντας σαν εφαλτήριο τα προαναφερόμενα μπορούμε να εγγυηθούμε για όλη την πορεία των προϊόντων και των εμπορευμάτων μας (αγορά-πώληση-διανομή) χάρη σε έναν στόλο σύγχρονων Ι.Χ. φορτηγών που αποτελείται από ψυγεία μεταφοράς κρεάτων και μεταφοράς ζώντων ζώων.

FSSC 22000

ISO 22000:2005

Εμπορεύματα και Προϊόντα

Ένας από τους λόγους ισχυροποίησης της εταιρείας είναι η ικανότητα της να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες απαιτήσεις, εξαιτίας της ευρείας γκάμας

– Σε εισαγόμενα (Βοοειδή, Χοιρινά, Κοτόπουλα, Κουνέλια)

 • Με οστό
 • Αποστεωμένα
 • Νωπά
 • Κατεψυγμένα

– Σε Ελληνικά (Βοοειδή, Χοιρινά, Αμνοερίφια, Κοτόπουλα, Κουνέλια)

– Στην μεγάλη ποικιλία κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών.

– Και με μεγάλη εμπειρία & γνώση στην κατηγορία των Exclusive Meat.

EXCLUSIVE MEATS

Εκλεκτές ράτσες βόειου κρέατος όπως Black Angus, Aberden Angus, Hereford, Kobe, Galicia, Piedmontese, Simmental,  Chianina, Wolowina Prime Select. Η ξεχωριστή γεύση των Exclusive Meat οφείλεται στην ισορροπημένη διατροφή των βοοειδών σε  καταπράσινες πεδιάδες.

Το Υπ. Γ. των Ηνωμένων Πολιτείων (USDA) αξιολογεί το βόειο κρέας. Όλα τα Βόεια κρέατα δεν είναι ίδια. Η ποιότητα του κρέατος δεν εξαρτάται μόνο από το ίδιο το ζώο αλλά και από το περιβάλλον του, το είδος διατροφής, τον τρόπο σφαγής, την ηλικία, τη συσκευασία και άλλους παράγοντες. Οι οκτώ βαθμίδες του USDA είναι οι Prime, Choice, Select, Standard, Commercial, Utility, Cutter, Canner.

Certified Angus BeefR

Είναι η πιστοποίηση που παίρνουν οι κτηνοτρόφοι ότι εκτρέφουν 100% Angus Beef αλλά και οι επιχειρήσεις που τα παράγουν, ότι αυτό που τρώμε είναι σίγουρα αυτό που γραφεί η ετικέτα του ζώου στη συσκευασία (επώνυμο κρέας).

Marbling

Η μαρμάρωση του ενδομυϊκού λίπους είναι τα ίχνη του λίπους μέσα στο άπαχο κρέας. Η ποσότητα του Marbling σχετίζεται με το βαθμό της ποιότητας: μεγαλύτερες ποσότητες μαρμάρωσης σημαίνει πως έχουμε υψηλότερο βαθμό ποιότητας κρέατος. Το Marbling αναδεικνύει τη γευστικότητα του κρέατος και την αύξηση των χυμών και των αρωμάτων.

Grain Fed

Στα ζώα που ονομάζουμε Grain Fed έχει γίνει πάχυνση με καλαμπόκι, σόγια και άλλου είδους τροφές, για περίπου 5 μήνες πριν τη σφαγή τους. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και ενέργεια μειώνουν το χρόνο πάχυνσης των ζώων, ενώ παράλληλα δημιουργούν πιο παχύ κρέας.

Grass Fed

Tα ζώα που ονομάζονται Grass Fed έχουν καταναλώσει μόνο μητρικό γάλα και χλωροφύλλη. Αυτή η διατροφή δημιουργεί πιο άπαχο κρέας και σκουρόχρωμο. Ακόμη, δεν πρέπει τα ζώα να έχουν πάρει αντιβιοτικά η ορμόνες. Το θέμα “ποιο είναι καλύτερο;” αυτό με το πράσινο χορτάρι ή το μείγμα από δημητριακά, σόγια και αλλά συμπληρώματα. Η πλειοψηφία των ειδικών καταλήγει στο Grain Fed σαν πιο σωστή διατροφή.

Προμηθευτές

Η εταιρεία μας διασφαλίζει και εγγυάται την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών της αξιολογώντας και επιλέγοντας τους προμηθευτές της προσεκτικά με σκοπό να τηρούν πιστά όλες τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ασφάλειας και υγιεινής. Σε αυτούς συγκαταλέγονται επιλεγμένες φάρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς επίσης διακεκριμένοι οίκοι κρέατος που πληρούν τα υψηλά κριτήρια εκτροφής και σφαγής των ζωών.

 • Συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 1.500 Έλληνες κτηνοτρόφους και με πάνω από 30 Ελληνικά Σφαγεία, όλα με κωδικούς Ε.Ε.
 • Συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα σφαγεία, εργαστήρια και συνεταιρισμούς του εξωτερικού βάζοντας υψηλά στάνταρ για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τις πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Συνεπτώς, έχοντας αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με τους πιο αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού αλλά και με χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας ασφάλεια, ποιότητα και γεύσεις υψηλών προδιαγραφών.

Στόχοι μας

Η εταιρεία μας βρίσκεται στον κλάδο του κρέατος εδώ και τρεις γενιές. Με τη δημιουργία της Πρότυπης Μονάδας Επεξεργασίας Κρέατος, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τον Έλληνα καταναλωτή, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Με δεδομένη την αξιοπιστία του τελικού προϊόντος, πιστεύουμε ότι μόνον έτσι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών. Μια σχέση εμπιστοσύνης που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό συμβάλει στην ενδυνάμωση της θέσης που κατέχει ήδη η εταιρεία μας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά.

Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της καθώς έχουν υψηλά στάνταρ ποιότητας και υγιεινής. Τηρούμε όλους τους κανόνες, έχοντας πιστοποιήσεις FSSC 22000, ISO 22000: 2005 και χρησιμοποιώντας σύγχρονο σύστημα ιχνηλασιμότητας που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε εταιρεία που σέβεται τον πελάτη της.

Η επένδυση που υλοποιήθηκε έχει σαν κύριο στόχο την αξιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων που θα βάλουν την εταιρία μας σε δυναμική πορεία περαιτέρω ανάπτυξης. Έτσι κινούμαστε σε δυο άξονες: την ανάπτυξη αγορών κλειστές σε εμάς, αλλά και ανοικτών αγορών που έχουν μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης.

Συνοψίζοντας, η Μονάδα Επεξεργασίας έχει στη διάθεση της όλα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που εισάγουν καινοτόμες ιδέες στην παραγωγή. Έτσι, βελτιώνουμε το επίπεδο ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και προσφερόμενων υπηρεσιών. Αυτό μας βοηθά στην ανάπτυξη νέων, διαφορετικών προϊόντων, αλλά και στην αξιοποίηση νέων μεθόδων προσέγγισης των καταναλωτών.

Η εταιρεία “ΚΡΕΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”- ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΑΦΟΙ  επενδύει με την δυναμική εμπορική πολιτική της, στην ανάπτυξη δικτύων ποιότητας σε συνεργασία με τους παραγωγούς και προμηθευτές της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζει και αυξάνει την ποικιλία των προϊόντων και ανταποκρίνεται στις συνεχώς διαμορφούμενες απαιτήσεις των Κρεοπωλείων, των Super Market, και στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο των HO.RE.CA.